18 martie 2015

Informare



Scrisoare deschisă parlamentarilor României

 

Subiect: Proiectul Legii pensiilor militare de stat

Doamnelor şi domnilor deputaţi şi senatori,
Ne adresăm Dumneavostră deoarece, pe de o parte, Parlamentul este, constituţional, unicul reprezentant al poporului, iar pe de altă parte pentru ca actualul spectacol procuratorial riscă să lase Guvernul fără membri şi partidele fără conducere.
Categorie socio-profesională aparte, dintotdeauna în România modernă, cu legi specifice pentru atribuţii şi privaţiuni specifice, militarii şi poliţiştii au avut cel mai mult de suferit în urma haosului legislativ produs în sistemul de pensii de Guvernarea Băsescu-Boc. Ni s-a inventat o inexistentă contribuţie la Casa Naţionala de Pensii, noi contribuind în propriul sistem, am fost asimilaţi ca rezervişti, în mod aberant asistaţilor social, iar haosul generator de grave discriminări între noi, continuă. Suntem la ora actuală sub incidenţa a zece legi contradictorii, care adâncesc an de an discriminarea. Este motivul pentru care luptăm pentru uniformizarea legislativă şi revenirea la normalitate, printr-un Proiect al Legii pensiilor militare de stat.
Elaborat în cursul anului 2012, printr-un efort comun al specialiştilor structurilor active din Armată, Interne şi servicii, dar şi din sindicate şi ONG-uri, acesta a fost tergiversat din raţiuni politicianiste, de diverşi responsabili ai Guvernelor Ponta, până la începutul anului în curs, când, din iniţiativa miniştrilor de resort şi a secretarilor de stat, inclusiv din ministerele Muncii şi Finanţelor, definitivarea proiectului a fost efectuată în comun de reprezentanţii celor două componente ale sistemului - cea activă şi cea în rezervă. Din punctul Dumneavoastră de interes, luând în calcul activii, rezerviştii şi familiile lor, actualul proiect rezolva, fără a aduce atingere bugetului, problemele a circa 1 milion de votanţi stabili.
Pe data de 12 februarie a.c., proiectul trebuia să se întoarcă la Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, unde, având toate avizele, urma să fie introdus la dezbateri. Nu a ajuns, iar preşedintele acestei Comisii a fost schimbat. Drept urmare, vi-l trimitem direct, atenţionând că a fost unul dintre proiectele societăţii civile cu influenţă decisivă asupra rezultatului alegerilor din 2012, dar şi a celor din noiembrie 2014. Celelalte, susţinute de societatea civilă, vi le vom semnala la momentul oportun, cu accent pe aberanta OUG 95/2014 care îi discriminează din nou pe militari, proclamând revoluţia încheiată pe 22 decembrie 1989 la orele 12.00.
Asigurându-vă de dorinţa noastră sinceră de a coopera în interesul României cu toţi oamenii politici responsabili, vă transmitem rugămintea, inclusiv în numele tuturor camarazilor decedaţi între timp, de a sprijini acest act de normalitate şi de dreptate istorică, asumându-vi-l ca iniţiativă legislativă, indiferent de culoarea Dumneavostră politică, în scopul dezbaterii cu celeritate.
Vă prezentăm:

  1. Proiectul Legii pensiilor militare de stat.
  2. Expunere de motive propusă de SCMD.
Cu mulţumiri anticipate,

PREŞEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU