28 martie 2011

APARITII ALE REPREZENTANTILOR SCMD IN MASS - MEDIA LOCALA

MARTI 29.03.2011 intre orele 21.00 - 22.00 in cadrul emisiunii tv RADIOGRAFII SOCIALE difuzata de postul de televiziune EUROPA NOVA TIMISOARA vor participa ca invitati domnii col.(r).dr. MIRCEA DOGARU presedintele SCMD si col.(r).dr. CONSTANTIN MARIAN presedintele Filialei 1 TIMISOARA a SCMD . Moderatorul emisiunii va fi dl. AUREL MIHUT - presedintele Filialei Judetului Timis a Blocului National Sindical .

18 martie 2011

IN ATENTIA MEMBRILOR SCMD FILIALA 1 TIMIS

De luni 21.03.2011, la Casa Sindicatelor, se vor gasi si tabelele cu persoanele care au depus plicurile cu documente pentru pasul 1a si nu au fost cuprinsi in precedentele tabele.
Dupa semnarea acestora de catre toti solicitantii, tabelele vor fi prezentate avocatului pentru a fi depuse la instante impreuna cu celelalte actiuni ale SCMD Filiala 1 TIMIS .

COMUNICATE IMPORTANTE


I.
In data de 30 martie 2011, orele 16.00-18.00, in Aula Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Timisoara se desfasoara Adunarea generala anuala a SCMD-Filiala 1 Timisoara cu urmatoarea ordine de zi:
1. Raport de activitate al Biroului Operativ pentru perioada 01.03.2010-01.03.2011;
2. Aprobarea noii structuri de organizare a Biroului Operativ;
3. Alegeri pentru completarea Biroului Operativ;
4. Discutarea si aprobarea amendamentelor filialei privind proiectul Regulamentului de Organizare si Functionare a SCMD;
5. Aprobarea planului privind calendarul actiunilor filialei pentru perioada 01.03.2011 - 01.03.2012;
6. Consultarea Adunarii Generale privind propunerea Filialei 1 Timisoara catre conducerea SCMD si a tuturor filialelor din tara pentru desfasurarea ConsiliuluiNational al Reprezentantilor in ultima decada a lunii mai 2011.
7. Inmanarea legitimatiilor noilor membri de sindicat
La lucrarile Adunarii generale va fi invitat presedintele SCMD, col.(r) dr. Mircea Dogaru
Pentru a lua cele mai bune decizii solicitam prezenta tuturor membrilor din Timisoara si a reprezentantilor subfilialelor din Buzias, Deta si Lugoj.

II.
De luni, 21.03.2011 SCMD Filiala 1 Timisoara incepe actiunea de colectare a documentelor pentru Pasul 1- b.
Locul de colectare: Casa Sindicatelor Timis, hol etaj I;
Programul de lucru: Luni – Vineri, orele 11.00-13.00.
Reamintim membrilor SCMD care sunt documentele ce trebuie depuse pentru Pasul 1-b):
- un plic (pe care scrii: numele şi prenumele, adresa de domiciliu , judeţul si casa de pensii de care apartii):
- 3(trei ) seturi cu documentele de mai jos, asezate in urmatoarea ordine (capsate):
- copie după contestaţia trimisă;
- copie după confirmarea de primire a contestaţiei, în care să se vadă data şi semnătura reprezentantului comisiei de soluţionare a contestaţiilor;
- copie dupa hotararea comisiei de contestatii (daca aceasta a fost primita in termenul de 45 de zile +5 zile (pentru posta);
- copie după actul de identitate (copie alb-negru);

- copie după decizia nouă de pensie;
- copie după decizia veche de pensie;
- copie după un talon de pensie cu cuantumul vechi al pensiei.
ATENŢIE: pe toate copiile se scrie: ,,Copia este conformă cu originalul” şi urmează semnătura.
Documentele de la Pasul 1-b fac obiectul unei noi acţiuni la tribunal, scopul fiind anularea hotărârilor comisiilor de contestaţii nefavorabile.

Honor et Patria! Vae victis!

Biroul Operativ

16 martie 2011

Sute de militari pensionari din Timis vor da statul in judecata

Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor dar şi Serviciul Român de Informaţii au fost, marţi, acţionate în instanţă de sute de pensionari militari din Timişoara, reclamanţii contestând decizia prin care le-au fost recalculate pensiile şi desfiinţarea statutului de militar în rezervă.

Cele trei ministere au fost chemate la judecată de 450 de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibiliziate, în Rezervă şi în Retragere – Filiala 1 Timişoara, alte 85 de dosare, aparţinând pensionarilor militari din filiala Ineu urmând a fi depuse la Tribunalul Arad.
Asta nu înseamnă însă că foştii purtători de uniformă vor renunţa la mişcările de stradă. “Ne vom alătura în continuare acţiunilor celorlalte sindicate dar am considerat că acţiunea în instanţă e una mai civilizată. În plus, noi avem încă încredere în instanţele din România, dar, dacă va fi nevoie, vom merge până la CEDO ”, a declarat col. (r) dr. Marian Constantin, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare disponibiliziate – Filiala 1 Timişoara.
Pensionarii sunt nemulţumiţi de inconsecvenţa măsurilor privind recalcularea pensiilor, dar şi de desfiinţarea statutului de militar în rezervă şi asimilarea lor sistemului unitar de pensii publice. „ Am introdus acţíuneîn contencios administrativ, pe baza Dreptului Muncii, împotriva celor trei ministere care au Case de Pensii. Am reclamat totodată desfiinţarea statutului de militar rezervist, la care aveam dreptul încă dinainte de Cuza. Am fost practic radiaţi din această calitate, pe care o au toţi omologii noştri din ţările membre NATO şi UE, şi nu înţelegem de ce nu putem fi trataţi la fel ca ei ”, a mai precizat col. (r) Constantin.

06 martie 2011

COMUNICAT

Comunicat
Conform calendarului actiunilor de protest fata de politica economico-sociala a actualului Guvern, actiuni initiate de cele 5 Confederatii sindicale din Romania - "Cartel Alfa", "CSDR", "BNS", "CNSLR-FRATIA" si "CNS MERIDIAN" si programate a se desfasura in toata tara in perioada 28.02.-19.03.2011, in ziua de 09.03.2011 incepand cu ora 15.00 are loc la Timisoara un mars si un miting de protest in fata Prefecturii Timis , la care sunt chemati sa participe toti cetatenii din oras si din judet: angajati si angajatori, studenti si pensionari, liber - profesionisti, someri.

In semn de solidaritate cu cele 5 Confederatii sindicale, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate-Filiala 1 Timisoara va participa la actiunea de protest din 9 martie 2011.
In acest scop Biroul Operativ al SCMD-Filiala 1 Timisoara cheama pe toti membrii de sindicat si simpatizantii sa fie prezenti in data de 9 martie 2011 ora 14.45 in fata Primariei Timisoara de unde se va pleca in mars spre Prefectura.
Asadar,
- daca esti bugetar si ai ajuns de batjocura, cu un salariu derizoriu;
- daca ai fost pensionar militar si, fara niciun fundament juridic, actualii guvernanti te-au transformat in pensionar civil si ti-au confiscat satatutul si gradul militar;
- daca esti angajat si vrei sa fii protejat de abuzurile patronilor;
- daca esti elev sau student si vrei un viitor decent in Romania;
- daca esti intreprinzator iar birocratia si coruptia te sufoca;
- daca esti revoltat de haosul care a fost creat in Tara de actuala putere
nu ezita si vino miercuri 9 martie 2011 ora 14.45, in fata Primariei Timisoara si paricipa la protestul nostru.
Daca TACI SI INCHIZI OCHII,
- actuala putere continua sa fure iar TU platesti factura;
- salariile si pensiile raman de mizerie;
- TU ti-ai pierdut pentru totdeauna statutul de militar/politist si vei ramane un simplu pensionar civil;
- sistemul de educatie ramane subfinantat, dascalii parasesc sistemul accentuandu-se procesul de desertificare intelectuala a Romaniei;
- personalul medical pleaca din tara iar spitalele devin pericol social;
- militarii de cariera paresesc sistemul militar, Armata deprofesionalizandu-se pe zi ce trece;
- politistii parasesc sistemul, infractorii se inmultesc iar siguranta cetateanului devine din ce in ce mai subreda;
- agricultura moare si foametea creste;
- numarul restantierilor la plata chiriei si a cheltuielilor de intretinere creste alarmant; - pensionarii mor cu zile, cu retetele in mana pentru ca nu au bani sa-si cumpere medicamentele;
- taxele si impozitele cresc, la fel si dispretul actualei Puteri fata de tine.
EI, CE SPUI? POTI SA STAI PASIV LA O ASEMENEA SITUATIE IN TIMP CE COLEGII, PRIETENII SI VECINII TAI PROTESTEAZA?
TE ASTEPTAM.
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE-FILIALA 1 TIMISOARA
BIROUL OPERATIV